Eén op de 5 Belgische gezinnen heeft de afgelopen 5 jaar een ernstig ongeval gehad

20% Belgische gezinnen had ernstig ongeval laatste 5 jaar

Een valpartij tijdens het fietsen, een brandwonde door het omstoten van een kom hete soep of een verstuikte enkel tijdens een bergwandeling: tal van situaties in het dagelijkse leven kunnen leiden tot een ongeval en verwondingen. Jammer genoeg gebeuren zo’n dingen vaker dan mensen denken! Volgens een recent onderzoek van Checkmarket heeft 1 op de 5 Belgische gezinnen de afgelopen 5 jaar te maken gehad met een ernstig ongeval. Het gaat vaak om banale ongevallen, maar soms zijn de gevolgen voor de slachtoffers – ook financieel – zwaar. Daarom biedt AG nu de verzekering Top Ongevallen aan, die bescherming biedt tegen de financiële gevolgen van ongevallen in het dagelijkse leven.

Zelfs een banaal ongeval in het dagelijkse leven kan zware gevolgen hebben, niet alleen fysiek maar ook financieel. Veel Belgen zijn zich hier niet echt van bewust. Van degenen die de afgelopen 5 jaar een ernstig ongeval hebben gehad, voelde meer dan de helft zich slecht verzekerd of had geen idee van zijn verzekeringssituatie. 1 op de 3 mensen denkt zelfs – ten onrechte – dat zijn familiale verzekering tussenkomt voor de eigen lichamelijke schade, terwijl die enkel schade aan anderen dekt.

Onvoldoende bescherming, vooral bij blijvende invaliditeit

Afgezien van de medische kosten en de hospitalisatiekosten in sommige gevallen, vindt slechts 40% van de respondenten dat ze goed verzekerd zijn bij invaliditeit na een ongeval. Als het gaat om de invaliditeit van hun kinderen na een ongeval, zijn de resultaten nog opvallender want slechts 33% van de ouders voelt zich goed verzekerd: “Mensen zijn vaak minder goed verzekerd dan ze denken omdat ze zich niet altijd bewust zijn van de kosten die een blijvende invaliditeit kan veroorzaken. Denk maar aan  noodzakelijke aanpassingen aan de woning bijvoorbeeld,” benadrukt Bertrand Roosen (Directeur Marketing Non-Life bij AG). Daarnaast is er ook het mogelijke inkomensverlies na een ongeval: “Het inkomensverlies op lange termijn is zelden volledig vergoed, ook al dekt het ziekenfonds of een andere verzekering soms een deel van de kosten,” voegt hij eraan toe.

Top Ongevallen, omniumverzekering voor het hele gezin

Op basis van deze vaststelling heeft AG een specifieke verzekering ontwikkeld die bescherming biedt tegen de financiële gevolgen van een ongeval in het privéleven: Top Ongevallen. “Met dit nieuwe product willen we tegemoetkomen aan de behoeften van gezinnen en hen een eenvoudige en toegankelijke verzekering op maat aanbieden die helpt de financiële gevolgen van een ongeval op te vangen.”  Een van de troeven van deze verzekering is de uitbetaling van een kapitaal dat kan oplopen tot 150.000 euro bij blijvende invaliditeit. Daarnaast is er ook psychologische ondersteuning voor klanten die daar behoefte aan hebben.

Alle soorten ongevallen zijn wereldwijd gedekt: “Niet alleen ongevallen thuis, zoals een ‘banale’ val van de trap bijvoorbeeld, maar ook tijdens sport-, vrijetijds-, school- of buitenschoolse activiteiten, en ook verkeersongevallen, zelfs met de moto. We verzekeren nog iets wat voor veel gezinnen heel belangrijk is: ongevallen die hun hond of kat overkomen. Want ook dierenartskosten lopen heel snel op. Daarom spreken we van een echte ‘omnium’ voor het hele gezin!” besluit Bertrand Roosen.

Heb jij een ‘juiste’ verzekering?

Meestal is het duidelijk dat je niet het ‘juiste’ verzekeringspakket hebt na een ongeval. Voorkomen is dus beter dan genezen, daarom bekijken we graag uw verzekeringen en zorgen voor een ‘juist’ en gepast dossier volgens uw situatie. Contacteer dus ons kantoor of maak een afspraak om uw dossier onder de loep te nemen.

U kan ons contacteren via: contactpagina