Levensverzekering met beleggingsfonds

Tak 23: Een interessant alternatief voor uw spaarboekje

Laten we met de deur in huis vallen: Elke maand een bedrag opzij zetten op uw spaarrekening is niet langer winstgevend. Daarom ging Winsurances op zoek naar een alternatief: Wist u dat u slim kunt investeren in een levensverzekering die gekoppeld is aan een beleggingsfonds? Dit noemen we ook wel beleggen in een tak 23-beleggingsverzekering.

Wat is een tak 23-beleggingsverzekering?

Levensverzekering met beleggingsfonds

Met deze levensverzekering gekoppeld aan een beleggingsfonds belegt u op regelmatige tijdstippen. Die maandelijkse premies worden belegd in beleggingsfondsen, met een potentieel hoger rendement dan uw spaarrekening. Daarvoor hoef je geen honderden euro’s te voorzien, want dit kan al vanaf €37,50 per maand.

Zijn er risico’s aan verbonden?

Uw rendement zal afhangen van de resultaten van de beleggingsfondsen. U kunt mee profiteren van een positieve beurs, maar u kunt ook een negatief rendement krijgen.

Tips om een negatief rendement te vermijden:

  • Spreidt uw investering over meerdere fondsen.
  • Stort regelmatig premies om de pieken en dalen van de beurs te compenseren.
  • Beleg in fondsen met een synthetische risico-indicator die overeenkomt met uw beleggingsprofiel.

De voordelen?

  • U betaalt geen roerende voorheffing.
  • U betaalt geen belasting op de meerwaarde.
  • Dit creëert mogelijkheden voor successieplanning.
  • Er is een potentieel hoger rendement dan op uw spaarrekening;Let wel: Op elke premie die u stort in uw levensverzekering betaalt u 2% taks.

Succesieplanning voor moderne gezinnen

Er bestaan heel wat verschillende gezinssamenstellingen. Bij deze tak 23 verzekering kan je kiezen om het contract te onderschrijven met 2 verzekeringsnemers en 2 verzekerden. Dit kunnen vader en zoon/dochter, echtgenoten, neven of nichten, … maar ook vrienden zijn. Aan u de keuze.

Wanneer iemand van beide overlijdt, eindigt het contract niet, maar beslist de andere verzekeringsnemer of hij de belegging voortzet. Bovendien nemen de twee verzekeringsnemers samen alle beslissingen over de verzekering.

______

Heeft u interesse in deze levensverzekering, maar is nog niet alles helder voor u? Het Winsurances team geeft advies op maat en bepaalt samen met u uw beleggingsprofiel. Op die manier neemt u zo veel (of zo weinig) risico als u zelf wilt. Contacteer ons via 056 60 79 09 of info@winsurances.be. Of spring eens binnen op kantoor in de Vijfseweg 87 (8790 Waregem).