Waarom is het slim om vroeg te beginnen met pensioensparen?

Begin nu met pensioensparen en pluk later de vruchten

Nog te jong om aan uw pensioen te denken? Think again! Het is nooit te vroeg om bij pensioensparen stil te staan. Hoe eerder u begint, hoe sneller uw initiële spaargeld groeit dankzij de rente. En zelfs wanneer u al een jaartje ouder bent, loont het nog steeds de moeite om ermee te beginnen.

Waarom is het slim om vroeg te beginnen met pensioensparen? Door aan pensioensparen te doen, bespaar je tot 317,50 euro per jaar

Vanaf uw 18e verjaardag kunt u beginnen met een pensioenspaarplan en jaarlijks genieten van belastingvoordelen:

  • 990 euro/jaar storten betekent een belastingvermindering van 30%
  • Stort je tussen de 991 en 1.270 euro en dan heb je recht op een belastingvermindering van 25%

Dit betekent een aanzienlijke besparing die kan oplopen tot 317,5 euro per jaar.

En het kan al vanaf 30 euro per maand

Pensioensparen is sowieso een slimme zet voor uw financiële toekomst. Goed nieuws is dat grote bedragen niet nodig zijn om te kunnen starten. 30 euro per maand is voldoende! (Houd wel rekening met vaste kosten zoals instap- en beheerkosten, en belastingen.)

Pensioenspaarfonds of pensioenspaarverzekering?

Bij pensioensparen hebt u de keuze tussen een pensioenspaarfonds en een pensioenspaarverzekering:

  • Het pensioenspaarfonds belegt uw geld in aandelen en obligaties, afhankelijk van de marktontwikkelingen.
  • Een pensioenspaarverzekering investeert uw geld in een spaarverzekering met een gewaarborgd kapitaal en een gegarandeerd minimumrendement, eventueel aangevuld met winstdeelname.

De keuze tussen een fonds of verzekering hangt af van het risico dat u bereid bent te nemen. Een pensioenspaarfonds kan meer winst opleveren, maar brengt ook meer risico met zich mee. Twijfel je? Ons team staat klaar om u te helpen nadenken over wat het best bij u past.

_____
Het Winsurances team geeft u graag gedetailleerde informatie op maat. Contacteer ons via 056 60 79 09 of info@winsurances.be. Of spring eens binnen op kantoor in de Vijfseweg 87 (8790 Waregem).