fbpx

De voordelen van een beleggingsverzekering

Beleggingsverzekering: een slimme keuze voor heden en toekomst

In de wereld van beleggingen worden we vaak overspoeld met traditionele opties die banken aanbieden. Wist u dat beleggingsverzekeringen een vernieuwende en slimme keuze kunnen zijn? Deze vorm van beleggen biedt niet alleen een financieel gunstiger voordeel, maar heeft nog een pak andere pluspunten.

Wat is een beleggingsverzekering?

Met een beleggingsverzekering profiteert u niet alleen van vermogensgroei door te investeren in verschillende fondsen, maar u geniet ook van de voordelen die een levensverzekering biedt.

Stel u eens voor: fiscale voordelen die uw vermogen helpen groeien, gecombineerd met de vrijheid om zelf te bepalen waar uw geld naartoe gaat.

De grenzen van bancaire fondsen

Aan de andere kant zijn er ook de bancaire fondsen. Deze beleggingsopties – aangeboden door banken – hebben verschillende soorten beleggingen zoals aandelen en obligaties. Deze fondsen zijn echter vaak gericht op het promoten van eigen fondsen van de bank zelf, waardoor hun aanbod beperkt kan zijn.

Waarom kiezen voor een beleggingsverzekering?

+ OnafhankelijkheidVerzekeringsbelegging: een slimme keuze voor de toekomst van uw bedrijf | Winsurances

In tegenstelling tot de beperkte opties bij bankfondsen, bieden beleggingsverzekeringen toegang tot fondsen van onafhankelijke, institutionele fondsenhuizen.

+ Flexibiliteit

U kunt kosteloos en gemakkelijk tussen de fondsen wisselen. Bovendien kunt u op elk moment de begunstigden van uw polis kiezen en aanpassen.

+ Successieplanning

Beleggingsverzekeringen kunnen dienen als een alternatief voor een testament, waardoor u uw nalatenschap efficiënter kunt beheren. Bovendien kan deze structuur ook een handige tool zijn voor generation skipping.

+ Beschikbaarheid bij overlijden

Bij overlijden zijn de beleggingsverzekeringen vlotter beschikbaar voor de begunstigden, wat zorgt voor financiële beschikbaarheid in moeilijke tijden.

+ Bescherming

Ten slotte is er ook de mogelijkheid om een polis op te maken met 2 verzekeringsnemers en 2 verzekerden. In het geval van overlijden van één van de verzekerden behoudt de overlevende partner volledige controle en beheer, zonder tussenkomst van andere partijen zoals bijvoorbeeld de kinderen.

 

Kortom: Beleggingsverzekeringen bieden een waaier van mogelijkheden in het kader van vermogens- en successieplanning, waar maatwerk centraal staat volgens de behoeften van de klant. U vermijdt ook de beurstaks en roerende voorheffing bij uitbetaling, wat een extra financieel voordeel kan opleveren.

_____
Het Winsurances team geeft u hierover graag persoonlijk advies op maat. Contacteer ons via 056 60 79 09 of info@winsurances.be. Of spring eens binnen op kantoor in de Vijfseweg 87 (8790 Waregem).