fbpx

Verzekering voor arbeidsongevallen

Een verzekering voor arbeidsongevallen is een wettelijke verplichting voor elke werkgever, en het biedt essentiële bescherming voor werknemers. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het afsluiten van een ongevallenverzekering om uw werknemers te vergoeden bij lichamelijke schade door een ongeval op het werk of tijdens de reis van en naar het werk. Deze verzekering voor arbeidsongevallen dekt alle werknemers, inclusief tijdelijke werkkrachten en stagiairs, onder de voorwaarde dat ze werken onder het gezag van een werkgever en daarvoor een loon ontvangen. Bij Winsurances in Waregem begeleiden we u tijdens elke stap.

Wanneer komt een verzekering voor arbeidsongevallen van pas?

Een arbeidsongeval wordt gedefinieerd als een letsel opgelopen tijdens het uitvoeren van werk of tijdens de reis naar en van het werk. In de meeste gevallen is de werkgever verplicht om de werknemer te vergoeden, ongeacht de oorzaak van het ongeval. De verzekering voor arbeidsongevallen beschermt zowel de werknemer als de werkgever in dergelijke situaties. Wat kunt u verwachten van een verzekering voor arbeidsongevallen? Een verzekering zorgt voor:

  • Een uitkering bij tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid
  • Dekt medische kosten en transportkosten
  • Dek het loonverlies

Bovendien voorziet de verzekering voor arbeidsongevallen een uitkering bij blijvende arbeidsongeschiktheid of overlijden, waardoor zowel de werknemer als zijn familie financiële zekerheid krijgen in geval van een ernstig ongeval. Onderstaande verzekeringen behoren ook tot onze expertise:

Maak een afspraak voor het juiste advies

Voor meer informatie over de verzekering en hoe u uw werknemers optimaal kunt beschermen, is het aan te raden een afspraak te maken bij Winsurances in Waregem. Wij kunnen u gedetailleerd advies geven over de dekking, premies en de beste opties voor uw specifieke bedrijfssituatie. Een goede verzekering voor arbeidsongevallen zorgt niet alleen voor naleving van wettelijke verplichtingen, maar biedt ook gemoedsrust voor u en uw werknemers. Maak een afspraak bij onze onderneming om uw bedrijf en werknemers adequaat te verzekeren.