fbpx

Autoverzekering in Waregem

Een autoverzekering is wettelijk verplicht, ook als u als zelfstandige een bedrijfsauto in uw garage te Waregem hebt staan. Een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) vergoedt de schade die u met uw bedrijfsauto aan anderen veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent, en kan zonder problemen afgesloten worden bij ons in Waregem.

Kies voor een zakelijke autoverzekering bij ons in Waregem

Bij een zakelijke autoverzekering afgesloten bij Winsurances in Waregem is privégebruik wel altijd meeverzekerd als zelfstandige. Bij ‘verzekeren voor zakelijk gebruik’ moet u denken aan klantbezoek en woon-werkverkeer met een bedrijfsauto. Maar ook koeriersdiensten, goederenvervoer, betaald personenvervoer, een rijschool, garage of leasebedrijf. Ook als u de auto vaker privé dan zakelijk gebruikt, hebt u een zakelijke autoverzekering nodig als zelfstandige. Een particuliere autoverzekering biedt namelijk niet altijd dekking voor zakelijke ritten. Rijdt u gewoon met uw eigen auto naar uw werk en terug? Dan valt dat onder privégebruik. Daarvoor hebt u geen zakelijke autoverzekering nodig. Meer info over autoverzekeringen voor particulieren vindt u elders op onze website.

Wagenpark verzekeren in Waregem

Ook een volledig wagenpark verzekeren behoort tot de service van ons kantoor in Waregem. Als u meerdere bedrijfsvoertuigen heeft binnen eenzelfde categorie, kunt u alle verzekeringen van deze voertuigen groeperen in een vlootstructuur. Zo moet u niet elke bedrijfsauto apart verzekeren. Dat bespaart u alweer wat administratieve rompslomp binnen uw autoverzekering als zelfstandige in Waregem, u behoudt daarbovenop een mooi overzicht over uw uitgaven.

  • Integratie van al uw voertuigen in één polis
  • Overzichtelijke en uniforme premiebetaling, al dan niet gesplitst
  • Aantrekkelijke vloottarieven

Een overzicht van de mogelijke waarborgen

  • De verplichte burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

De wettelijk verplichte verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid vergoedt de lichamelijke en materiële schade die u veroorzaakt aan derden. Uw eigen lichamelijke schade wordt als bestuurder niet vergoed.

  • Volledige omnium (uw eigen materiële schade)

De meest volledige autoverzekering voor zelfstandigen binnen of buiten Waregem in het gamma is de omnium. Deze vergoedt de materiële schade na een ongeval (ongeacht of u aansprakelijk bent) alsook de volgende waarborgen: stormschade, glasbreuk, diefstal en brand. Het loont dus zeker de moeite om uw bedrijfsauto hiermee extra te verzekeren.

  • Beperkte omnium

Deze omnium verzekert de schade aan uw voertuig die het gevolg is van een aantal opgesomde risico's. Denk bijvoorbeeld aan: brand, diefstal, natuurgeweld zoals storm of hagelschade, glasbreuk, aanrijding dieren en loslopend wild, enz... Het voornaamste verschil tussen de beperkte omnium en de volledige omnium is dat de beperkte omnium geen dekking verleent voor ‘eigen schade’.

Bijkomende autoverzekeringen: rechtsbijstandverzekering

Auto-ongelukken kunnen een gerechtelijk staartje krijgen. Bijvoorbeeld wanneer bij een verkeersongeval waarbij u het slachtoffer bent, de veroorzaker van het ongeval weigert om zijn fout te erkennen. Of wanneer u het niet eens bent met de herstellingen die uw garagehouder na een verkeersongeval heeft uitgevoerd. In dergelijke gevallen kan het nuttig zijn als u beroep kan doen op een rechtsbijstandsverzekering om uw belangen te verdedigen. De verzekering Rechtsbijstand voorziet in juridische en financiële bijstand bij geschillen naar aanleiding van een schadegeval waarbij uw verzekerde voertuig betrokken was. Ook de strafrechtelijke verdediging is hierin begrepen (bijvoorbeeld een discussie naar aanleiding van een verkeersovertreding). Ook al is rechtsbijstand geen verplichte verzekering binnen uw autoverzekering als zelfstandige, deze wordt toch sterk aangeraden. Net zoals bijvoorbeeld een brandverzekering dat is wanneer u een huis wil verzekeren.

Bijstand

Krijgt u pech met uw wagen? Bent u het slachtoffer van een ongeval? Een mechanisch defect herstellen is niet altijd eenvoudig. Met een verzekering ‘bijstand voertuigen’ komt de pechverhelping ter plaatse of helpt men met het slepen van het voertuig bij panne of een ongeluk. In sommige contracten wordt ook een vervangwagen voorzien.

Neem contact met ons op

Bent u werkzaam als zelfstandige met een eigen bedrijf en woont u in de regio Waregem, sluit dan een zakelijke autoverzekering af bij Winsurances voor de verzekering die het beste bij u past. Ook voor vragen rond een wagenpark verzekeren, staan de professionals van ons kantoor in Waregem voor u klaar. Om een afspraak te maken, bel 056607909, stuur een e-mail naar info@winsurances.be of vul het contactforumlier in. Uw bedrijfsauto of wagenpark verzekeren kunnen wij als de beste in Waregem!