Gardanto, Guard your Growth

U hebt een mooi kapitaal opgebouwd, maar geen tijd om de financiële markten op te volgen? Of misschien kent u de mogelijke financiële producten en oplossingen niet goed genoeg? Daar willen wij u in bijstaan. We doen daarvoor beroep op een onafhankelijke beheerder. Zo maken we professioneel beleggen toegankelijk. Zodat u gerust kan zijn. Onze beheerders nemen de tijd en de moeite om voor u de juiste beslissingen te nemen.

Herkent u dit?

U wil dat uw spaargeld rendeert, en niet afneemt door de inflatie?
U wenst uw oude dag financieel veilig te stellen?
U wil uw vermogen op een fiscaal vriendelijke manier overdragen naar uw nabestaanden?
U hebt geen tijd om de financiële markten op te volgen?
U kent de mogelijke financiële producten en oplossingen niet goed genoeg?

Laat onze specialisten waken over u kapitaal.

Gardanto: de bewaker van uw kapitaal

  • We beleggen uw vermogen volgens uw risicoprofiel.
  • We doen een beroep op een onafhankelijke professionele beheerder. Deze staat in voor het effectief beheer, opvolging en rapportering. Zo kunnen we veel sneller ingrijpen en herpositioneren bij veranderende markten.
  • We maken een keuze uit een heel breed gamma aan beleggingsinstrumenten en gebruiken hiervoor objectieve criteria.
  • Waar mogelijk kiezen we voor een goedkopere oplossing.

Flexibele oplossingen

  • We bieden flexibele oplossingen, zodat het geld beschikbaar blijft.
  • We maken professioneel beleggen toegankelijk. U krijgt toegang tot onafhankelijk vermogensbeheer vanaf een inleg van €50.000
  • U kan gerust zijn. Onze beheerders nemen de tijd en de moeite om voor u de juiste beslissingen te nemen.

Fiscaal voordelig

  • Via een levensverzekering bieden we fiscaal voordelige oplossingen.
  • Bovendien zijn ze een perfect instrument voor vermogensoverdracht, successieplanning of generatiesprong.

 

Core Satellite beleggen is een methode die is ontworpen om de kosten, taksen en volatiliteit te minimaliseren en die tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om de brede aandelenmarkt als geheel te verslaan.

De kern van de portefeuille bestaat uit passieve beleggingen die belangrijke marktindexen volgen. Extra posities, bekend als satellieten, worden aan de portefeuille toegevoegd in de vorm van actief beheerde investeringen.

Wat zijn ETF’s?

De passieve kern bestaat voornamelijk uit ETF’s. Een ETF wordt ook wel een tracker genoemd en als de ETF een index volgt, heten ze indextrackers. De afkorting ETF staat voor exchange traded fund. De vertaling van tracker wat ‘volger’ betekent, geeft goed aan wat het fonds moet doen. Een ETF heeft dus als taak de onderliggende waarden te volgen.

Een ETF zal dus geen beter resultaat boeken dan de onderliggende waarden, maar nog belangrijker: ook geen slechter. Dat maakt een ETF zeer betrouwbaar.

Het fundamentele doel van een fonds, of het nu om een ETF of een “gewoon” beleggingsfonds gaat, is om beleggers brede toegang te geven tot een bepaalde beleggingsstrategie.

Kosten

Kenmerkend voor de passieve kern, zijn de lage beheerskosten. Actieve fondsen beogen een hoger rendement dan de markt. Om dat te realiseren, zijn fondsmanagers aangesteld die onderzoek en transacties doen. Dat kost geld. Bij een ETF is er geen actieve beheerder die aankopen of onderzoek doet, waaroor de kosten veel lager zijn. Een ETF is dus eigenlijk gewoon een eenvoudiger en goedkoper beleggingsfonds dat precies de onderliggende waarden volgt.

Liquiditeit

Een groot verschil tussen ETF’s en beleggingsfondsen is de verhandelbaarheid. Wanneer fondsbeleggers aandelen kopen en verkopen, handelen ze rechtstreeks met het fonds en ontvangen ze de intrinsieke waarde (NAV) aan het einde van de dag, terwijl ETF-beleggers doorgaans met elkaar transacties uitvoeren en een intraday- marktprijs ontvangen – meestal op het moment dat de bestelling is geplaatst.

ETF’s geven beleggers de flexibiliteit om aandelen intraday te verhandelen. Deze intraday-handel wordt geregistreerd als handelsvolume op de verschillende Europese beurzen. Het grootste deel van deze handel bestaat uit secundaire markttransacties, oftewel ETF-handel tussen twee marktdeelnemers, waarbij de rest resulteert in primaire markthandel (d.w.z. handel in de onderliggende effectenmarkt). De secundaire markt biedt beleggers een extra bron van liquiditeit, wat betekent dat ze een brede effectenportefeuille kunnen verhandelen zonder in de onderliggende markt te handelen.”

Core Satellite filosofie

ETF’s bieden een aantrekkelijke en efficiënte manier voor beleggers om een beleggingsstrategie te implementeren. De brede acceptatie van ETF’s in de markt kan worden gekoppeld aan hun op indexen gebaseerde karakter. Daarnaast bieden ETF’s goedkope, transparante en flexibele toegang tot een breed scala aan beleggingsklassen en -thema’s.

Interesse?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek zodat we de voordelen van Gardanto kunnen presenteren en kijken of dit een meerwaarde voor uw kapitaal kan zijn.