fbpx

Is mijn kind verzekerd op school of op kot?

4 must-have verzekeringen bij de start van het schooljaar

Binnenkort gaat het nieuwe schooljaar van start. Sommigen kijken er naar uit, anderen iets minder. 😉 Maar stond u er al eens bij stil hoe het zit met de bescherming van uw kind op school of op kot? Een ongeval is namelijk snel gebeurd.

Bescherming op school

De meeste scholen sluiten een schoolverzekering af die zowel tijdens de lessen, buitenschoolse activiteiten en op weg van en naar school van toepassing is. Ons advies: Pols zeker eens of de school effectief over dergelijke verzekering beschikt.

Bescherming op kot

En wat met uw zoon of dochter die voor de eerste keer op kot gaat?

  • Zolang uw kind nog bij u gedomicilieerd is, is hij/zij in de meeste gevallen gedekt door uw verzekeringen, ongeacht of ze op kot zitten. Als uw zoon of dochter een eigen domicilie heeft, moeten ze zelf instaan voor deze verzekeringen.
  • Net als bij de huur van een gewone woning moet het kot verzekerd zijn voor de inboedel en tegen eventuele schade en diefstal. 

Relevante verzekeringen waarop u kunt terugvallen:

1. Familiale verzekering

Het kan gebeuren dat uw kind de laptop van zijn/haar kotgenoot per ongeluk laat vallen of iemand verwondt tijdens het koken. Met een familiale verzekering is uw kind gedekt tegen schade aan derden.

2. Brandverzekering

Wanneer uw kind het kookvuur laat aanstaan of vergeet de kraan in de badkamer dicht te draaien, dekt de brandverzekering de brand- of waterschade. Ook een eventuele ontploffing is verzekerd.

Bij brand- of waterschade op kot wordt men als huurder aansprakelijk gesteld, tenzij uw kind kan bewijzen dat de schade door buiten zijn/haar schuld is ontstaan.

3. Ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering is een geschikte toevoeging, aangezien deze de schade dekt die veroorzaakt wordt door een ongeval in het privéleven van uw zoon of dochter. Bijvoorbeeld als hij/zij zich verbrandt tijdens het strijken.

4. Diefstalverzekering

Met een diefstalverzekering beschermt u uw kind als zijn/haar laptop, smartphone of een ander apparaat wordt gestolen.

____

Wenst u meer informatie zodat uw zoon of dochter zonder zorgen naar school of op kot kan gaan? Het Winsurances team geeft u graag gedetailleerde informatie op maat. Contacteer ons via 056 60 79 09 of info@winsurances.be. Of spring eens binnen op kantoor in de Vijfseweg 87 (8790 Waregem).