fbpx

Cyberveiligheid in uw bedrijf

5 tips om het risico op een cyberaanval te beperken

Cyberaanvallen, hacking, datalekken, systeeminbraken … Het komt spijtig genoeg steeds vaker voor. Met het toenemende aantal cyberdreigingen is het essentieel dat uw bedrijf stappen onderneemt om de interne data, systemen en netwerken te beschermen.

cyber security

Met deze 5 tips leg je een basis om hackers buiten te houden:

1. Doe online research over cybercriminaliteit

Er bestaan veel blogs en websites die zich richten op cybercriminaliteit. Door regelmatig deze bronnen te checken, krikt u uw kennis hierover eenvoudig op en blijft u op de hoogte van de nieuwste bedreigingen en trends.

2. Maak cyberbeveiliging voelbaar binnen uw bedrijf

Een cyberaanval klinkt voor veel ondernemers als een ver-van-mijn-bed-show. Toch blijven internetcriminelen geld of data stelen bij (kleine) bedrijven. Zorg er dus voor dat u en uw werknemers de urgentie van cyberveiligheid in acht nemen. bv. Maak het voelbaar voor uw medewerkers door een opleiding of weidt een rubriek aan cybercriminialiteit op intranet.

3. Maak een overzicht van de risico’s

Met deze gratis cyberscan ontdekt u welke risico’s uw bedrijf loopt wat betreft cyberbedreigingen. Na de scan ontvangt u per e-mail een rapport met daarin uw score en een aantal tips. Wil je hierover meer uitleg? Stuur een e-mail naar info@winsurances.be.

4. Besteed uit waar u zelf geen kennis van hebt

Als u geen ervaring hebt met IT en cyberbeveiliging raden wij aan om dit uit te besteden. Doe-het-zelven is hier niet aangeraden.

5. Gebruik uw gezond verstand en blijf alert

Uw gezond verstand gebruiken is essentieel om cybercriminaliteit te voorkomen. Kies voor veilige apparatuur, geef niet iedereen zomaar toegang tot uw data en laat gevoelige informatie niet rondslingeren.

____

Door rekening te houden met deze 5 tips, zet u met uw bedrijf al een goede eerste stap richting het beschermen van interne gegevens. Wilt u uw bedrijf nog beter beschermen tegen het potentiële risico van cybercriminaliteit? Het Winsurances team heeft een specifieke formule om u te verzekeren tegen cyberaanvallen. Contacteer ons via 056 60 79 09 of info@winsurances.be. Of spring eens binnen op kantoor in de Vijfseweg 87 (8790 Waregem).