Transportverzekering (lichte vracht)

Bescherming tegen schade aan goederen of diefstal tijdens vervoer

Een van uw bestelwagens raakt van de weg, de lading is beschadigd en u draait op voor de hoge kosten. Een nachtmerrie voor u als zelfstandige.

Tijdens het vervoer of stilstaan van het voertuig hebt u niet altijd zelf in de hand wat er met uw goederen gebeurt. Met een transportverzekering kan u (of uw chauffeurs) altijd met een gerust hart de baan op. De lading is steeds optimaal verzekerd tegen alles wat fout kan lopen, zowel overdag als ’s nachts.

Transportverzekering lichte vracht | Winsurances

Wat is een transportverzekering?

Met deze verzekering dekt u al uw goederen voor schade of diefstal tijdens het vervoer (in binnen- en buitenland) in het kader van uw beroepsactiviteit. De dekking geldt voor het volledige traject: tijdens het transport, tijdens het in- en uitladen en tijdens het verblijf in een opslagplaats dat voorafgaat aan de verzending.

Wie is verzekerd?

De basis dekking is ideaal voor de zelfstandige loodgieter, elektricien, stukadoor, renovatiewerken, … Hogere kapitalen kunnen mits voorafgaandelijke aanvraag ook verzekerd worden (ook voor andere types van goederen, activiteit, vervoer op aanhangwagen, …)

Wat is verzekerd met een transportverzekering?

Deze verzekering dekt het verlies en de beschadiging van uw goederen (eigendom of gehuurd) als gevolg van:

 • Diefstal
 • Brand, bliksem, ontploffing
 • Instorting van bruggen, tunnels en andere kunstwerken
 • Overstroming
 • Lawine, sneeuwstorting en bergstorting
 • Botsing van het voertuig met een ander voertuig of met een vaststaand of bewegend voorwerp
 • Omkantelen van het voertuig
 • Val in waterlopen of afgronden, wegverzakkingen
 • Springen van banden
 • Een ongeval overkomen aan het vervoermiddel waarop de goederen en zaken zijn geladen
 • Breken van onderstel, stuurinrichting, koppeling, wielen en remmen, tenzij dit breken het gevolg is van een gebrek aan onderhoud.

____

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Bescherm uw bedrijf tegen onverwachte situaties. Het Winsurances team geeft u graag meer informatie over deze transportverzekering voor lichte vracht. Contacteer ons via 056 60 79 09 of info@winsurances.be. Of spring eens binnen op kantoor in de Vijfseweg 87 (8790 Waregem).