Overlijdensverzekering voor bedrijfsvennoten

Bescherm je bedrijf en je zakenpartners bij overlijden

Samenwerken in een bedrijf is de sleutel tot succes, maar wat gebeurt er als een van de vennoten (plotseling) overlijdt? Hieronder ontdek je hoe een kruislingse overlijdensverzekering niet alleen jouw bedrijf draaiende houdt, maar ook de financiële lasten verlicht voor de personen die achterblijven.

Wat is een kruiselingse overlijdensverzekering met aandeelhoudersovereenkomst?

+ Kapitaal voor aandelen terugkopen

Als een van de vennoten overlijdt, ontvangen de overblijvende zakenpartners het kapitaal dat nodig is om de aandelen van de overleden vennoot terug te kopen.

+ Controle van het bedrijf blijft

De overblijvende zakenpartners behouden de controle over het bedrijf, want ze hoeven zich geen zorgen te maken over nieuwe aandeelhouders, zoals de erfgenamen van de overledene.

+ Geen successierechten op het uitgekeerde overlijdenskapitaal

Als de vennoten zelf de verzekeringspremies betalen, hoeven ze geen extra belasting te betalen op het kapitaal dat ze krijgen als iemand sterft.

+ Snelle uitbetaling

Als iemand overlijdt, ontvangen de overgebleven partners meestal binnen de 10 werkdagen het verzekerde kapitaal, op voorwaarde dat alle papieren volledig zijn. Dit zorgt ervoor dat de erfgenamen van de overleden vennoot snel kunnen worden uitgekocht.

Met een overlijdensverzekering bent u gedekt bij overlijden:

  • Van 18 tot maximaal 85 jaar
  • Voor een bedrag van € 25.000 tot € 2,5 miljoen, betaald aan uw begunstigden.
  • Bij elke doodsoorzaak: bij ziekte, een plotse dood (beroerte, infarct …) of bij een ongeval
  • In de hele wereld
  • Onmiddellijk en zonder wachttijd voor de hoofdverzekering

Belangrijk: Deze overlijdensverzekering heeft slechts zin als er een aandeelhoudersovereenkomst is gesloten.

  • Is er geen aandeelhoudersovereenkomst tussen de vennoten? Dan kunnen de erfgenamen hun aandelen verkopen aan wie ze maar willen. Dergelijke overeenkomst biedt de mogelijkheid om een voorkeursrecht voor de terugkoop van aandelen vast te leggen. Hierdoor moeten de erfgenamen eerst hun aandelen aan de bestaande zakenpartner(s) verkopen.
  • Bovendien kan deze overeenkomst helpen om vooruit te plannen met betrekking tot de waardering van aandelen en om discussies over hun toekomstige waarde te voorkomen.

_____

Met een overlijdensverzekering voor bedrijfsvennoten investeer je in de toekomst van uw bedrijf, bescherm je tegelijk uw zakenpartner(s) en geef je financiële gemoedsrust aan uw familie.

Wilt u meer te weten komen over deze overlijdensverzekering voor bedrijfsvennoten? Het Winsurances team geeft u graag gedetailleerde informatie op maat. Contacteer ons via 056 60 79 09 of info@winsurances.be. Of spring eens binnen op kantoor in de Vijfseweg 87 (8790 Waregem).