Degelijk verzekerd in 2024

Tijd voor een verzekeringscheck van uw bedrijf

Terwijl u vooruitkijkt naar nieuwe kansen en groei in het komende jaar, vergeet dan zeker niet het belang van een stevige verzekeringsbasis. Een grondige controle van uw verzekeringspakket zorgt ervoor dat uw bedrijf in 2024 niet onder- of oververzekerd is.

Het belang van een grondige verzekeringscheck

Januari is de ideale tijd om uw verzekeringspolissen eens goed onder de loep te nemen. Niet alleen om uw bedrijf te beschermen, maar ook om ervoor te zorgen dat uw polissen nog steeds up-to-date zijn met de laatste ontwikkelingen binnen uw onderneming. Een grondige controle onthult potentiële risico’s en waarborgt dat uw dekking naadloos aansluit bij uw huidige bedrijfsvoering. Bovendien vermijdt u met dergelijke verzekeringscheck ook dat u te veel verzekeringen hebt lopen.

Must-have verzekeringen in 2024

In de snel veranderende zakelijke wereld zijn bepaalde verzekeringen van essentieel belang. Ons team raadt u aan om in 2024 zeker volgende polissen te overwegen:

1. Cyberpolis:

In een tijd waarin cyberdreigingen toenemen, is het cruciaal uw bedrijf te beschermen tegen digitale risico’s. Een cyberverzekering kan een redder in nood zijn bij datalekken of cyberaanvallen.

2. Professionele rechtsbijstand:

In het geval van geschillen biedt een professionele rechtsbijstandsverzekering dekking voor juridische kosten, waaronder advocaatkosten en gerechtelijke procedures. In het complexe zakelijke landschap is deze verzekering geen luxe, maar een absolute must.

3. Bestuurdersaansprakelijkheid:

Bescherm uw persoonlijke vermogen tegen zakelijke risico’s. Deze verzekering dekt juridische kosten en schadeclaims gerelateerd aan uw rol als bestuurder. Onmisbaar voor elke bedrijfsleider die de financiële impact van zakelijke geschillen wil beperken.

Tips voor een verzekeringsupdate

Waarop dient u te letten bij het checken van uw verzekeringen?

  • Begrijp uw bedrijfsrisico’s: identificeer en begrijp de specifieke risico’s waarmee uw bedrijf te maken heeft, zoals juridische, personeelsgerelateerde, financiële en milieurisico’s.
  • Pas de dekking aan op basis van uw bedrijfsgroei: nieuwe activiteiten, personeelsuitbreidingen of een grotere bedrijfsruimte brengen nieuwe risico’s met zich mee. Daar horen ook specifieke verzekeringen bij.
  • Actualiseer bedrijfswaarderingen: zorg ervoor dat de waarde van uw bedrijfseigendommen en -activa accuraat is ingeschat. Een verouderde waardering kan leiden tot onderverzekering.

Het jaar goed starten, betekent ook het verzekeren van een solide basis, en dat begint met een grondige herziening van uw zakelijke verzekeringen. Onze experts staan klaar om u te helpen bij het doorlichten en optimaliseren van uw bedrijfsverzekeringen voor een succesvol 2024.

_____
Het Winsurances team geeft u hierover graag persoonlijk advies op maat. Contacteer ons via 056 60 79 09 of info@winsurances.be. Of spring eens binnen op kantoor in de Vijfseweg 87 (8790 Waregem).